FULA ORDBOKEN

D S

kort för Dominance & Submission; dominanas och underkastelse. Handlar om att dominera eller domineras i erotiska sammanhang.

dabak

(sl) dass, toalett, enl Kotsinas (1996) med tidsangivelsen 1897.

dabb

(sk dial) snorkråka, slemklump.

dabbe

(dial o åld) fjäderfäpenis. Jfr dabb (dial); klump, snorkråka. Viss formlikhet mellan vårt ord och den dabbe (köttklump över näbben) som finns hos kalkoner. No sl har dabbe om kuk.

dabbling

(sl) saliv, spottklump.

daber

(för sl) kuk.

dachri

(för sl) även dachro, dackri, dagri, dahr, dahri, dajri, dakri, dakro, kuk.  Assyriska/syrianska för kuk och använt i invandrartäta områden.

dacryfili

(lat) sexuell avvikelse där man blir upphetsad av tårar och/eller gråt.

daddy

(am sl) eg pappa, mogen, kraftfull. 1 bög. 2 butch*.

dadelklase

(sl) pung. Jfr klase.

dadelpalm

(sym) kuk.

dadlar

(sl) 1 skinkor. 2 pungkulor. 

dafs

(dial) bröst. Enl folkmun.se mest använt i Hörby (Sk).

DAFUQ

(sl) kort för (what) the fuck, vad i helvete!  Jfr WTF.

dag, dagar

(euf) i en mängd uttryck i samband med havandeskap. ”Kvinnan är/går i väntans/väntande dagar”, ”hon är i sista dagarna” eller ”ytterst i dagarna”, ”hon går i välsignade dagar” och ”hon börjar bli på sista dagarna”. Uppg fr Byrman (1989). Se även röda dagar.

dagen-efter-metoden

om man vid samlag av någon anledning glömt att skydda sig, går det att förhindra oönskad graviditet genom att ta dubbel dos av p-piller inom 72 timmar efter samlaget. Men det är bara vissa sorters p-piller som hjälper och de ska tas på bestämda tider varför man bör kontakta preventivmedels-rådgivare. Metoden är effektiv men biverkningar kan uppstå i form av illamående, kräkningar och blödningar.

dagg

fsv dag.  Allmänt germ ord t ex eng dew och ty Tau. 1 (sl) kuk. Eg kort, grov tågända som förr användes som straffredskap. 2 sperma, könssekret, vattendroppar. ”Jag smekte hennes fitta med fingrarna. Jag kände hur den svällde och mjukades upp under min beröring. Snart var mynningen fuktig av slemmig dagg.” (Blå 2005) ”Och på samma gång kände jag att jag var alldeles täckt av vit dagg som befläckade hela mig och några droppar hade stänkt ända upp i ögonen på mig eftersom mitt lilla huvud befann sig precis i jämnhöjd med hans byxknappar.” (de Sade 2005/1785) ”De romarinnor och venetianskor han legat med har erkänt, att ingen vattnat en kvinnofåra med så mycket kärleksdagg som Rangoni.” (Chorier 1967) 3 slå daggen av violen; pissa.

dagga

(sl) 1 knulla. Jfr dagga (dial); slå. 2 ”Att som kvinna bli begynnande kåt och våt.” (SAO 2013)

daggert

(sl) kuk. Eg  ålderdomligt om lång dolk eller kort sticksvärd.

daggkåpa, daggskål

(sl) fitta. Daggkåpa en blomma som nattetid avsöndrar vattendroppar vilka samlas i de njurformade, veckade bladen. Se även skål.

TILLBAKA TILL TOPPEN