FULA ORDBOKEN

raggarballe med svängdörrar

(sl) kokt korv med bröd. Andra liknande uttryck är en balja rotmos och ett halvt grisarsle; korv med mos samt damernas förtjusning med bröd; grov stekkorv med bröd. 

raggardusch, raggarmufftvätt

(sl) snabbtvätt av fittan. ”En rivig U-sväng ner i brallorna med fingret och sedan avsmakning hade antagligen lugnat mig eller tvingat mig att uttala ’jag ska bara gå på muggen — det tar bara en minut’. Därinne hade jag kört en raggarmufftvätt. En bit blött papper och saken hade varit avklarad innan Bob ens hunnit tänka tanken på var hon la sin löskuk senast." (Lodalen 2005) Jämför muff.

raggarolja

(sl) att bli kåt av eller få någon kåt på. ”Brännvin som raggarolja är en känd klassiker.” (Fråga Olle 2003) Se även under olja.

raggarpokal

(sl)  "flicka som åkt med många bilar och varit ihop med många raggare". (Dahlman 2012) Se även pokal.

raggarskåra

(sl) exponering av skåran* mellan skinkhalvorna ofta p g a löst hängande (sittande) byxor. Se även skåra.

raggarsocksvälling

(sl) tåbira, fotsvett. Se även välling.

raggarsträng

(sl) en sträng av kroppshår mellan naveln och könshåret. ”När jag rakar bort raggarsträngen så blir det värsta stubben och så kommer det bara mer och mer och det tar aldrig slut...” (Skugge 2003)

raggen

(svr) fornsvenska ragher, isländska ragr, feg, ond. Enligt SAOB ”möjl av lty ragger, racker: rackare även använt i svordomar, men sannol ofta anslutet till ragg; tovigt hår”. Hellquist (1918) menar att raggen (djävulen) som svordom är gammalt i språket och han ger exemplet: ”Så höre tigh raggen.” (1649).

raggingen

(åld o svr) djävulen. Jämför raggen.

raggmuff

(sl) hårig fitta. Se ragg och muff.

raggmunk

(lmo) kyrklig dignitär, präst eller liknande, som är svår på kvinnor.

raggsockor

(sym) raggsockor med gröt/äpplen; slappa, hängiga kvinnobröst.

raggsocksvälling

(sl) fotsvett. Se även välling.

ragnar

(smn) kuk.

ragr

(fvn) enligt Holm (2013) ”1) rädd, omanlig, kärringaktig, 2) elak, ond. 3) man som låter sig utnyttjas som kvinna”. Ljunggren (2014) påpekar att ragr är en metates till argr och oöversättbart och i ett mejl (juni 2014) förklarar han att det rör sig om ”en fornnordisk förolämpning (adjektiv) utan godtycklig översättning i dagens svenska". Han tillägger också att ”ragr troligtvis ligger inom de sexuella spektrat”. Se även argr.

ragskapr

(fvn) feghet, modlöshet. Jämför regi.

rajtantajtan

(sl) knull, fest. Ordet kan ha bildats någon gång i mitten av 1900-talet av raj (sl); fest och raj-raj; ha kul, roligt. Tajtan är troligen en variation av rajtan. Liknande ordbildningar är t ex tingeltangel och virrvarr. ”Då for den lede i Elof Andersson och jag tänkte att om man skulle passa på och ha lite rajtantajtan.” (Palmenfeldt 1986)

raka sig

(sl) dö.

raket

1 (sym) kuk. ”Komma som en raket”; om den som får för snabb utlösning. I SvD (30/8-2002) finns artikeln ”Fansens sexfantasier får mediejättar att se rött” om s k fan fiction med en serieteckning där hjälten omfamnar hjältinnan samtidigt som han viskar ”Ååh Dana, touch my rymdraket!” Varpå följande bild visar en rymdraket som rusar i höjden med ett Vroom! 2 (svr) "Millioner raketer, svor översten till i det han steg upp..." (Blanche 1843/1976)

raketskit

(sl) en raketsnabb skitsittning.

TILLBAKA TILL TOPPEN