FULA ORDBOKEN

lillemor

(smn) fitta.

lillen

(smn) kuken.

lilleputt

(smn) kuk; av lilla och putte, det senare från dialekt pytt; liten pojke.  Engelska lilliput; namnet på de småväxta människor som Swift beskriver i sin Gullivers resor (1726). ”Då jag drog fram hans lilleputt ur byxan och drog förhuden fram och tillbaka lekte han med fingrarna i mitt hål.” (Salten 1983)

lillerik

(smn) kuk.

lillfittan

(sjö)  Dalnäs (2014) har ”smeknamn på fartygets jolle eller arbetsbåt (utöver livbåtarna). Troligen syftande på ett tyskt ord, som betyder (sabel)balja, (kniv)slida eller (svärds)skida”.

lillkarl

(smn) kuk. ”Efter den dagen har flickorna mera innanför blusen än männen och än idag när en karl tar på en flickas bröst så reser sig lillkarlen hans och vill ha tillbaka sin mössa.” (Palmenfelt 1994)

lillkuk

se lillbrorsa.

lillmusan

(smn) fittan.

lillpelle

(smn) kuk. Se också pelle (1).

lillpitt

se lillbrorsa och pitt.

lillslam

(sl) smegma*, könssekret. Term i kortspel; att ta hem alla stick utom ett. Här är det förstås fråga om en ordlek på slam; gyttja, och lillslam; det lilla smegmaflödet skall då jämföras med storslam; sperma, det fulla flödet vid orgasm och utlösning.

lim

(sym) könssaft, sperma. ”... hördes vindpina lika som metallsängsbottensljudet fastän, vårt lim ihop gnidriv rivsnid, vridlid mild till bortamålet skals troll om bort bot, ...” (Hammarén, Vita brevet 2006) Från samma källa pusslim; saliv*.

limfjong

(sl) halvstyv kuk. Se även fjong.

limkuk

(sl) om inställsam och smickrande typ. Särskilt i knarkkretsar.

limma

(sl) 1 hångla*, smekas intimt. 2 flirta*, trycka sig intill.

limpa

(sl) 1 kuk. Ordet är avljudsform till lumpe, lumpa; tjockt flatbröd, därav lumpog (dial); kort och tjock. ”’Var glad att du åtminstone får ett skjut en gång var fjortonde dag’, ansåg Mackan som inte fått langa in en limpa i ugnen sedan hon var på besök i Kumlabunkern.” (Lodalen 2005) 2 fikonlimpa; fitta. 3 limpor; kvinnobröst.

linga, lingam

(sanskrit) tecken, symbol, fallos*. I hinduismen representeras den livgivande kraften av en sten- eller metallmodell av lingam. Själva tillbedjan av en lingam är vanlig inom hinduismen, men speciellt för shivaismen. Dessa lingaer (stenfallos) är stationära. Ursprungligen kanske en fruktbarhetssymbol, men räknas numera som en manifestation av Shiva. Lingayat anhängare anser att själen begränsar Shiva genom falsk kunskap, och då Shiva är den enda verkligheten måste dessa begränsningar avlägsnas, och det viktigaste är att bära en liten lingan runt halsen. Lingam står vanligen på en sockel eller i någon hålighet vilken representerar yoni* eller i form av en skål med en uppskjutande tapp.

”En man med alltför stor lingam blir mycket fattig och om hans lingam dessutom är för tjock kommer han att leva i stor nöd. Den man vars lingam är liten och mager blir lycklig och den man vars lingam är kort blir en av de styrande.” (Vatsyayana 1952) ”Lingam? — Ja, guden Shivas kuk som dyrkas i form av en stenpelare eller i stiliserad form som en lotusknopp. Hinduiskorna möts ett par gånger om året i Shivatemplen eller ute vid lingamstenarna på fälten och trär upp sig på pålen under stor gudfruktig extas.” (Bokander, Kärlek 6/1966)

lingo

(lat) cunnum lingere; slicka fitta. Därav cunnlingulus, cunnulingulum. (se do)

lingon

(sl) 1 små kvinnobröst, bröstvårta. 2 lingonbuske, lingonris, lingonskog; fitthår. lingonhåla, lingongrotta; fitta. 4 lingonbrus, lingon(röda)veckan, lingon i skojlådan, (burken, krukan, kruset); mens, menstruation.  ”.... och nu får jag gå och gruva mig tills lingonveckan behagar lätta min oro över att behöva slänga upp mig på abortbritsen.” (Drougge 1999) Lingonlapp; mensbinda.

lingongrotta

(sl) fitta under mens. Se även grotta och lingon (2).

TILLBAKA TILL TOPPEN