FULA ORDBOKEN

P

(eng sl) kort för piss, pissa. Därav p-grop; pissgrop. ”När jag gjorde lumpen och vi ibland bodde i tält, ingick det i uppgifterna vid upprättandet av bivack att man skulle gräva en p-grop, alltså en pissgrop.” (Roger Hansson i Järfälla)

P D V

(euf) kort för på det viset. 1 vara havande. Stolpe (1984) berättar: ”Jag har själv som barn hört min mammas väninnor med sänkt röst tala om för varann, att någon icke närvarande dam var ’pedevé’, dvs ’p d v’ beledsagat av sippa rodnader och menande blinkningar.” Och Östlund (1932) skriver: ”Det kommer nog att synas på Fru Ternberg liksom på alla fruntimmer när dom är på det viset.” 2 förhållande. ”Jag begrep mycket väl att du inte var intresserad av den där farbrorn ... jag menar på det viset.” (Stiehler 1950)

p p

(sl) 1 utläses som parkeringspiller, p-piller eller prasselpiller. Preventivmedel. Syntetiskt framställda kvinnliga könshormon i pillerform. Det var den amerikanske biologen Gregory Pincus (1903—1967) som, på initiativ av den amerikanska sjuksköterskan Margaret Sanger (1883—1966), utvecklade det första p-pillret i mitten av 1950-talet. ”Idag har ca 4 av 5 svenska kvinnor ätit p-piller. Pillren innehåller antingen hormonerna östrogen och gestagen, eller bara gestagen. Hormonerna påverkar ett system i hjärnan som styr ägglossningen. De förhindrar också graviditet genom påverkan på slemhinna och sekret i livmodern.” (Besvärlig befriare i Ottar 4/2010.) 2 pocket pussy; syntetisk fitta. En sån som man kan ha med sig i fickan.

p.p.n.

 Öresunds Översättningsbyrå (danska-svenska.se) har chattspråk för puss på näsan.

p.p.p.

(sl) står för punk, porr och pilsner, enligt undersökning i tidningen Nya Åland (5/3-1999) om åländska ungdomars språkvanor.

pach

(sl o so) idiot, klantskalle.

pacha, pachare

(sl) runka, runkare.

pachero

(för sl) onanist, runkare.

packa bajs

se bajs (5).

packa ihop

(sl) dö* enligt Langenfeldt (1947).

packabajsare

(lmo) se bajspackare.

packer

”en penisprotes eller annan utfyllnad innanför byxorna, som skapar en bula vid grenen.” (Olbers Croall 2016)

padda, pafsa

(åld so) fult, fett fruntimmer. Ett annat namn på padda är pafsa också det gångbart som skällsord. "Per tittade på Jon och sa surt: Jag vet väl att det inte spelar någon roll vad jag säger. Jag måste alltid vara en padda för dig. Jon blev arg. Jag har aldrig kallat dig en padda, men vill du vara en padda så bli en padda, svarade han." (Villåttinge 1596 hos Inedahl 2023)

 

 

paddel

(sym) kuk. Hûlová (2015) har ”paddel i tjärnen*”. 

paddla

(euf) paddlat färdigt; dött. ”I så fall har han tagit upp årorna, paddlat färdigt om man så säger...” (Persson 2005)

padisar

(sl) kvinnobröst. (Wiklund 1999/1940-t). Se också pattar.

pærskelsa

(dial) helvetet*. (ORB) 

pagga

(sl) homosexuell, bög. Ofta om en lite äldre bög som raggar på yngre killar. Jämför pugga.

painriche

(sym) kuk. Ett avlångt franskbröd. ”Men painrichet var ogräddat och bara deg och han kunde hellre använt trasan att vifta av tåg med.” (Jönsson, Kärlek 9/1968)

paj

knoparmoj*, månsing* 1 sperma i lägga av pajen; få utlösning, ejakulera. ”Först runkar vi i en liten tunna och efter att alla har lagt av pajen sticker vi ner händerna och kramar och kramar.” (LOB 1992) 2 blåbärspaj; fitta. 3 paj, kackapaj; skitklump. ”det du gör en fan riktig kackapaj/ hälsar de bättre skitar påstår sig känna till,/ att även rövhålet är mer som runt/ av sådana goda skitstövlar med sömnapné...” (Hammarén 2003) 4 baka paj; onanera, runka.

TILLBAKA TILL TOPPEN