FULA ORDBOKEN

caput

(lat) huvud här om kukhuvudet, ollonet*.

caracalacol

könssjukdom*, som beskrivs så här av August Tim Wistrand (1843): ”Columbi reskamrater, säger han, öfverförde från Antilliska öarne, som af dem upptäcktes, till Europa år 1493 en ganska smittosam siukdom, hvilken ibland invånarne på dessa öar var ganska allmän och bestod i ett utslag öfver hela kroppen, som de vilda kallade caracaracol. Spaniorerna blefvo smittade af de vällustiga indianska qvinnorna, ty alla de som afhöllo sig från umgänge med dem blefvo förskonte för denna siukdom.”

caracho

(för sl) fy fan, idiot.

carajo

(spa) kuk. Jämför caracho.

carezza

(it) smekning. Från latinets caro; kär. ”Könsumgänge utan sädesavgång”. (Kahn 1944) Efter titeln på en bok (1896) av den amerikanska läkaren Alice B Stockham (1833—1912) där hon beskriver samlagsmetoder där sädesavgången fördröjs i det längsta för att på så sätt öka njutningen.  Se även karess.

Carl Johan

(smn) se Karl Johan.

Carl Philip

(smn) kuk. 

carnofallogocentrisk

 latin carno; kött, grekiska phallos; manslem* och egocentricitet; självupptagenhet. "Än svårare är det givetvis  för män. (Att bli vegan min anm BgD) Det var inte många år sedan DN Kultur publicerade en text om den 'carnofallogocentriska' världsbild som dominerat manligheten i modern tid. Kött och kuk alltså för den som inte kan sitt latin." (Margit Richert: Dokumentärens effekt: Nu blir männen veganer —fast i smyg. Svd Kultur 30 nov 2019)

casangas

(för sl) kvinnobröst i invandrartäta områden.

Casanova

”en riktig Casanova”; förförare av rang efter den italienske äventyraren och författaren Giovanni Giacomo Casanova (1725—1798) eller som han också kallade sig Jean-Jacques Casanova de Seingalt. Efter juridik- och teologistudier i Padua slog han in på den militära banan. En tid efter återkomsten till hemstaden Venedig arresterades han för magi. Han lyckades fly ur fängelset och genomkorsade under några årtionden Europa, en tid han senare skildrade i sina Memoarer, där samhällskritik växlar med detaljerade erotiska skildringar av de många erövringar han gjorde under sina resor och där religiösa bekännelser blandas med beskrivningar av framstående personer han träffat, t ex Fredrik den Store, Rousseau, Katarina av Ryssland och Voltaire. De  pornografiska skildringarna som ingår i memoarerna har lagts till i senare omarbetade versioner av dem. Jämför Don Juan. ”C var Casanova CliCåt Curtisan/ gjorde många roCoCoCoCotter med små ba’n.” (Tankekorn) Se även player för en modern casanova.

casanovakomplex

ett tvångsmässigt missbruksbeteende i stil med alkohol- och drogmissbruk. En Casanova lider av en inre tomhet som till varje pris måste fyllas med nya sexuella erfarenheter och erövringar.

cassolette

(fra) fittlukt. Figurativt om vällukt men ironiskt om stinkande kärl.

castus

(lat) sedlig renhet, kyskhet. 

casual sex

(eng sl) tillfälligt, flyktigt sex. ”Straighta kunde inte ha casual sex innan pillret kom.” (Bögjävlar 2007) Jämför straight, strejt.

CAT

kort för Clitoris Alignment Technique. Samlagställning där mannen ligger ovanpå kvinnan i något som liknar missionärsställningen* men fem centimeter högre upp, så att hans blygdben gnider mot kvinnans klitoris, medan penis är djupt inne i slidan*.

catamite

(eng) från latinets catamitus.  I det antikens Grekland och Rom var en catamite en ung pojke i pubertetsåldern som ofta hade ett pederastiskt* förhållande till en äldre man.

catcher

(eng sl) den passiva partnern i analsex*och S/M*.  Mottagare, stoppare i baseboll. Se även under tops.

catsuit

(eng) helkroppsdräkt i latex att använda vid S/M* och andra sexlekar.

cauda

(lat) även coda.   Latinsk-svensk ordbok (1952) har ”svans, stjärt” och ”spec. penis”. Där anges också formen coda som en vulgär form av cauda. Franskans queue har samma betydelse.

caulis

(lat) penis. Stjälk, stängel. 

TILLBAKA TILL TOPPEN